Zoeken

€ 0 to € 2,000

Gevonden 0 Resultaten
Resultaten

Huurflits.nl Academy

In deze serie lees je de laatste tips en tricks om een nieuwe huurwoning te vinden. In de Huurflits.nl Academy gaan we alle onderwerpen met betrekking tot het vinden van een huurwoning of kamer uitgebreid behandelen.

De ultieme strategie om de juiste huurwoning te vinden

Op zoek gaan naar een nieuwe woonruimte kan je heel wat tijd en energie kosten, er zijn immers heel wat huizen te huur. Echter vaak net niet wat je zoekt! Bespaar jezelf de moeite om al die ellendige lijsten met huurwoningen te doorlopen en lees deze intro van Huurflits.nl

En zo doe je dat

Huizenjacht is allang niet meer alleen voorbehouden aan kopers. Huurders moeten ook op huizenjacht gaan. Op het moment dat je met zekerheid weet dat je gaat verhuizen, zoek op internet naar informatie over de gewenste gebieden waar je zou willen wonen. Start nadien je huizenjacht met deze tips:

  • Ken je prioriteiten: door je prioriteiten te stellen, wordt het bepalen van een budget makkelijker en de zoektocht eenvoudiger
  • Ken je budget: hoewel het belangrijk is om een ​​huis te hebben waar je van houdt, zijn de acceptatieprocedures niet makkelijk. Huurders stellen hoge eisen aan inkomen, zekerheid en vertrouwen.
  • Start vroeg en zoek vaak: afhankelijk van de huurmarkt in het gebied waar je naartoe wilt verhuizen, kunnen woningen binnen enkele uren worden gehuurd
  • Zorg dat je al jouw informatie klaar hebt (eerdere referenties, werkverificatie, enz.)
  • Wees eerlijk: niemand houdt ervan om voorgelogen te worden, vooral niet nadat de huurovereenkomst is getekend
  • Begrijp het huurcontract
  • Volg je gevoel

Strategieën om een verhuurder voor jou te laten kiezen

Je hebt dagenlang advertenties in je favoriete wijk doorzocht. Je hebt een woonst gevonden en je bent klaar om erop te springen. Het enige probleem is, dat je niet alleen bent. Er zijn nog woningzoekenden. Dus wat doe je als meerdere mensen je droomappartement of woning te pakken willen krijgen? Hoe onderscheid je jezelf tussen de kandidaten om de huisbaas te imponeren?

Verhuurders gebruiken veel informatie om een kandidaat-huurder te evalueren: kredietgeschiedenis, werkverificatie, referenties van eerdere verhuurders. Stel al deze informatie samen voordat je begint met zoeken. Op die manier kun je tijdig fouten opmerken en oplossen. Bovendien ben je meteen klaar om jouw kandidaatstelling ter plaatse in te dienen, wat een voordeel zou kunnen zijn op andere kandidaat-huurders. Reageer ook als eerste op een zoekertje, zodat je de verhuurder kunt verblinden met je snelheid. Heb je een kijkafspraak of -interview op zak? Dit is het moment waarop een verhuurder een gezicht op bij jouw naam kan plaatsen. Stel dus niet teleur! Behandel deze afspraak op dezelfde manier als een sollicitatiegesprek. Op tijd verschijnen (of zelfs een paar minuten te vroeg), netjes aankleden en bereid zijn om vragen over jezelf te beantwoorden. Vertrouwen brengen is veel meer dan alleen visuele signalen doorgeven. Bovendien heb je je van tevoren voorbereid, waardoor je alle informatie bij je hebt en ook de juiste vragen kunt stellen. Hierdoor zal je uitblinken als de meest zelfzekere en betrouwbare huurder van de groep kandidaten.

Wat verandert er in 2018 op het gebied van huren?

De samenstelling van een gezin verandert sneller dan vroeger. Heel wat jongeren blijven langer single en getrouwde koppels gaan vaker uit elkaar. Hierdoor is er een tekort aan eengezinswoningen en huurwoningen in de stad. Voornamelijk omdat jongeren liever in de stad of in de buurt van het centrum willen blijven. Woningen optoppen om extra woonruimte te creëren in steden lijkt dus een trend te gaan worden. Hierdoor lijken we dezelfde weg in te gaan als grote steden in Azie zoals Bangkok en Peking. De levensstijl van mensen in het algemeen is sterk veranderd met de jaren. De natuur wordt steeds minder een plek om te gaan wonen, maar eerder een plek om vrije tijd in door te brengen. Om tot rust te komen.

Wat stijl betreft, lijken mensen vaker voor oude gerenoveerde gebouwen te vallen en niet voor de hippe panden die architecten uit de grond doen rijzen. Heel wat mensen nemen ook hun ouders in huis of gaan dichter in de buurt gaan wonen, want rusthuizen zijn te duur geworden.

Ook woongroepen zijn opnieuw hip geworden. Op jezelf wonen is voor velen vaak te duur geworden. Veel singles gaan dan ook op zoek naar alternatieven, zoals samenwonen met anderen om de kosten te drukken. In groep zoeken ze huurwoningen met een gemeenschappelijke ruimte. Ideaal voor iemand die last heeft van de eenzaamheid als single.

Tot slot

Uiteindelijk wil de verhuurder gewoon een huurder die zijn eigendom behandelt alsof het zijn of haar eigendom is. Dus zet je beste beentje voor! Ben je de huizen te huur advertenties moe geworden, maar nog steeds op zoek? Schrijf je dan in op huurflits.nl om sneller te vinden wat je zoekt!

Compare Listings