Zoeken

€ 0 to € 2,000

Gevonden 0 Resultaten

Huurwoningen Antikraak

 

Kies voor voordelig wonen in een Antikraak woning. Dit is al mogelijk vanaf €110,- per maand! Voel jij je aangesproken om tegen lage kosten in een voormalige woning, kantoorgebouw, school of fabriekshal flexibel te wonen? Dan is Antikraak misschien wel een goede oplossing voor jou! Verhuurders zijn altijd op zoek naar huurders voor deze vorm van tijdelijke, veilige vorm van leegstandsbeheer. Voor jou een flexibel en goedkope maandhuur, voor pandeigenaren een ideale optie om te beschermen tegen vandalisme, verloeding en kraken.

Zie het onderstaande overzicht van het laatste aanbod Antikraak woningen.

.

Veelgestelde vragen over antikraak wonen

Wat is antikraak?

Antikraak is een vorm van leegstandsbeheer. Als een pand leegstaat, om wat voor reden dan ook, brengt dat risico’s met zich mee: het pand raakt bijvoorbeeld vervallen, er vindt vandalisme plaats of het pand wordt gekraakt en gebruikt als illegale woonruimte. Als iemand dat pand antikraak huurt, wil dat zeggen dat hij het pand huurt om er tijdelijk in te wonen. Voor de huurder heeft dit als grote voordeel dat hij weinig huur hoeft te betalen. De verhuurder profiteert van de antikraak verhuur doordat zijn pand bewoond wordt en dus beschermd is tegen vandalisme en verder verval.

Wat zijn de voordelen van antikraak wonen?

Het grote voordeel voor de huurder zijn de zeer lage huurprijzen. Het grote voordeel voor de verhuurder of eigenaar van het antikraakpand is dat de woning bewoond wordt en niet leegstaat.

• Antikraak is legaal Veel mensen denken dat antikraak wonen illegaal is, maar dat is het niet. Antikraak wonen is wel degelijk legaal, zolang er maar een contract wordt afgesloten. Bij antikraak wonen bestaat een dergelijk contract doorgaans uit een bruikleenovereenkomst. Je gaat dus als antikraak huurder een overeenkomst aan met de verhuurder om een pand voor bepaalde tijd te huren en mag het pand gedurende die tijd bewonen.

• Antikraak wonen is flexibel Kies je voor antikraak huren, dan kies je voor een flexibele woonvorm. Gelukkig betekent dat niet dat je van de ene op de andere dag op straat komt te staan, maar je hebt vaak wel een korte opzegtermijn. Het kan dus zijn dat je aan het begin van de maand hoort dat je aan het einde van de maand het pand moet verlaten. Soms legt de verhuurder van tevoren in je contract een minimale woontermijn vast, zodat je weet hoe lang je minimaal kunt blijven wonen in het pand. Meestal is de duur van je huur echter onbepaald en kun je ieder moment het bericht krijgen dat je het pand binnen een aantal weken moet verlaten.

• Antikraak is erg goedkoop De onzekerheid die je hebt als je antikraak woont, wordt gecompenseerd door de zeer lage huurtarieven. Bij Huurflits kun je al vanaf €110 per maand antikraak wonen. Ter vergelijking: voor een studentenkamer (waarbij je dus de badkamer en de keuken deelt met medebewoners) ben je gemiddeld al wel zo’n €400 per maand kwijt. Dat maakt antikraak wonen dus erg goedkoop!

• Antikraak panden zijn regelmatig unieke panden Het komt regelmatig voor dat antikraak panden je de gelegenheid bieden om in een uniek pand te wonen. Oude villa’s, schoolgebouwen of kantoorgebouwen kunnen bijvoorbeeld worden beschermd tegen kraken door antikraak huur.

• Antikraak wonen is een ideale oplossing voor tijdelijk verhuizen Moet je met spoed je huidige woning verlaten, om welke reden dan ook, en zoek je een goedkope tijdelijke woonruimte? Dan kan antikraak wonen uitkomst bieden. Heb je bijvoorbeeld tijdelijk een woonruimte nodig omdat je gaat verhuizen naar een huis dat nu nog gebouwd wordt? Of zoek je tijdelijke woonruimte in verband met een scheiding? Kijk zeker even bij het antikraak huuraanbod van Huurflits, wie weet zit er iets voor je bij!

Waar vind ik antikraak aanbod?

Het antikraak aanbod is kleiner dan het aanbod aan huurwoningen dat op de reguliere manier verhuurd wordt. Antikraak panden zijn dan ook panden die om een specifieke reden als antikraak woning verhuurd worden. Er zijn dan ook heel wat minder aanbieders van antikraak woningen dan van reguliere huurwoningen. Huurflits is een van die aanbieders van antikraak woningen. De snelste manier om een antikraakwoning te vinden is door dagelijks Huurflits.nl te volgen. We plaatsen elke dag nieuwe huurwoningen en vaak zitten daar ook antikraak woningen bij. Onze antikraak woningen vind je door het hele land. Houd de website van Huurflits dus zeker in de gaten als je op zoek bent naar bijvoorbeeld:

• Antikraak in Amsterdam

• Antikraak in Rotterdam

• Antikraak in Den Haag

• Antikraak in Utrecht

• Antikraak in Nijmegen

• Antikraak in Arnhem Ook in andere steden en dorpen bieden we regelmatig antikraak mogelijkheden aan. Houd deze pagina in de gaten voor steeds weer nieuwe aanbiedingen van tijdelijke woonruimte!

Is er een opzegtermijn bij antikraak wonen?

Over het algemeen zijn de contracten flexibel. Voor specifieke vragen raden we je aan contact op te nemen met de aanbieders.

Kan ik op straat gezet worden als ik antikraak huur?

Voor beide partijen geldt een opzegtermijn. Bij antikraak is die opzegtermijn veel korter dan bij reguliere huur: je kunt aan het begin van de maand te horen krijgen dat je aan het einde van de maand moet vertrekken. Het is echter niet zo dat je vandaag te horen krijgt dat je morgen moet vertrekken.

Compare Listings

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok